ဆိတ္သားဆီျပန္ဟင္း
ဆိတ္သား ၂၀ က်ပ္သား၊
င႐ုတ္ေကာင္း တစ္ဇြန္း၊
ဆီ ၅ က်ပ္သား၊
ဇီယာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ ဥ၊
သစ္ႀကံပိုး ၂ ဥ၊
ၾကက္သြန္နီ ၅ ဥ၊
ကရေ၀းရြက္ ၂ ရြက္၊
င႐ုတ္သီးပြ ၄ ေထာင့္၊
ဆား၊ နႏြင္း၊ ခ်င္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔ အနည္းငယ္၊
သံပရာသီး ၁ လုံး၊
မဆလာ ၁ ဇြန္း၊၊
Directions
ဆိတ္သားမ်ားကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။ သံပရာရည္ႏွင့္ နာနာနယ္ပါ။
င႐ုတ္၊ ၾကက္သြန္၊ ဂ်င္း၊ ဇီယာ၊ သစ္ႀကံပိုး၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ အားလုံးေထာင္းပါ။
စဥ္းထားေသာအသားႏွင့္ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္ၾကက္သြန္ နည္းနည္း၊
မဆလာနည္းနည္းတုိ႔ျဖင့္ ေရာနယ္ၿပီး အလုံးကေလးမ်ား လုံးထားပါ။ ဆီအိုးတည္ၿပီး
၎အသားလုံးကေလးမ်ားအား အနည္းငယ္အသားတင္း႐ုံ ေၾကာ္ပါ။ ကရေ၀းေထာင္းထားေသာ
အေမႊးအႀကဳိင္မ်ားထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနည္းငယ္ေၾကာ္ထားေသာ
ဆိတ္သားလုံးကေလးမ်ားထည့္၍ ေမႊပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္၍ အဖုံးအုပ္ၿပီးထည့္ပါ။
ဆိတ္သားလုံးႏူးေနလွ်င္ မဆလာျဖဴး၍ ဆီက်န္ေရက်န္မီးဖိုမွ ခ်ပါ။
စားသုံးႏိုင္ပါသည္။
No comments :
Post a Comment