ေထာပတ္ထမင္း
(လူ ၁၀ ဦးစာ)
ေပၚဆန္းေမႊး (ဆန္ေဟာင္း) - ႏုိ႔ဆီဗူး ၆ လံုး
ေထာပတ္ - ၁၀က်ပ္သား
ဆီ - ၂ က်ပ္ခြဲသား
သစ္ၾကံပိုးေခါက္ (၂” အ႐ြယ္) - ၂ ေခါက္
ကရေ၀း႐ြက္ - ၃ ႐ြက္
ေလးညႇင္းပြင့္ - ၆ ပြင့္
ဖာလာေစ့ - ၆ ေစ့
သၾကား - ၂ က်ပ္ခြဲသား
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ေရေႏြး - ႏုိ႔ဆီဗူး ၈ လံုး
သီဟိုေစ့ - ၂ က်ပ္သား
စပ်စ္သီးေျခာက္ - ၂ က်ပ္သား
Directions
ေပၚဆန္းေမႊး (ဆန္ေဟာင္း) - ႏုိ႔ဆီဗူး ၆ လံုး
ေထာပတ္ - ၁၀က်ပ္သား
ဆီ - ၂ က်ပ္ခြဲသား
သစ္ၾကံပိုးေခါက္ (၂” အ႐ြယ္) - ၂ ေခါက္
ကရေ၀း႐ြက္ - ၃ ႐ြက္
ေလးညႇင္းပြင့္ - ၆ ပြင့္
ဖာလာေစ့ - ၆ ေစ့
သၾကား - ၂ က်ပ္ခြဲသား
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ေရေႏြး - ႏုိ႔ဆီဗူး ၈ လံုး
သီဟိုေစ့ - ၂ က်ပ္သား
စပ်စ္သီးေျခာက္ - ၂ က်ပ္သား
ဆန္ကိုေရျဖင့္ ၂ႀကိမ္ခန္႔ လ်င္ျမန္စြာေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
ထမင္းခ်က္မည့္အိုးတြင္ ေထာပတ္ႏွင့္ ဆီကိုအပူေပးပါ။ အေငြ႕ထြက္လႇ်င္
သစ္ၾကံပိုးေခါက္၊ ကရေ၀း႐ြက္၊ ေလးညႇင္းပြင့္၊ ဖာလာေစ့ ထည္႔၍ဆီသတ္ပါ။
ထို႔ေနာက္ ဆန္၊ ဆား၊ သၾကားထည့္ၿပီး အေပၚယံတြင္ ေရျမဳပ္႐ုံထည္႔္၍တည္ပါ။
ေရခန္းစျပဳလႇ်င္ သီဟိုေစ့ ႏွင့္ စပ်စ္သီးေျခာက္မ်ား ျဖဴးထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္
ခပ္ဖြဖြေမႊေပးပါ။ ထို႔ေနာက္ အဖံုးပိတ္ထားၿပီး ေအာက္မီးရွိန္ ေလႇ်ာ့ပါ။
အေငြ႔ထြက္လာလႇ်င္ အဖံုးဖြင့္ၿပီး အသာအယာေမႊကာ အထက္ေအာက္လွန္ပါ။
အိုးကိုဖိုေပၚတြင္ အိုးနားပတ္လည္အစြန္း မီးရွိန္မႇ်တစြာရရန္
အႀကိမ္ႀကိမ္လွည့္ေပးပါ။ ေခတၱလွည့္ေပးၿပီးလႇ်င္ ထမင္းနပ္ၿပီျဖစ္ပါသည္။
No comments :
Post a Comment